Deep Water MCQ [English Chapter 3-Class 12 CBSE]

Rate this post
Deep Water MCQ

Q1 : Deep Water was written by whom?

(a) Robert Frost

(b) William Douglas

(c) Louis Fischer

(d) Alphonse Daudet

Answer: William Douglas

Q2 : At what age William Douglas started to learn swimming?

(a) 10 years old

(b) 10 or 11 years old

(c) 9 years old

(d) 11 or 14 years old

Answer: 10 or 11 years old

Q3 : Mother continually warned against which river?

(a) Colombia river

(b) Yamuna river

(c) Y.M.C.A river

(d) The Yakima river

Answer: Y.M.C.A river (The Yakima river was treacherous)

Q4 : The Y.M.C.A pool was…………

(a) Safe

(b) Dangerous

(c) Shallow and Deep

(d) Shallow

Answer: Safe

Q5 : William Douglas belong born in?

(a) Maine, Minnesota

(b) New York City

(c) New Hampshire

(d) Yakima City

Answer: Maine, Minnesota

Q6 : Narrators mother warned him against swimming in the Yakima River because

(a) It was dirty

(b) It was dangerous

(c) Many people had drowned in that

(d) It had crocodiles

Answer: Many people had drowned in that

Q7 : How deep pool was at the other End?

(a) It was 9 feet deep at the other end

(b) It was 5 feet deep at the other end

(c) It was 4 feet deep at the other end

(d) It was 11 feet deep at the other end

Answer: It was 9 feet deep at the other end

Q8 : How deep pool was at shallow end?

(a) 9 feet deep at shallow end.

(b) 11 feet deep at shallow end.

(c) 4 or 5 feet deep at shallow end.

(d) 2 or 3 feet deep at shallow end.

Answer: 2 or 3 feet deep at shallow end.

Q9 : What did writer used to walk in pool?

(a) slippers

(b) pair of water wings

(c) water wings

(d) floaters

Answer: pair of water wings

Q10 : At what age narrator’s aversion to water start?

(a) Five or six years old

(b) Six or seven years old

(c) Three or four years

(d) Three years old

Answer: Three or four years

Q11 : Narrator did not wanted to walk naked into the pool because…………

(a) because of his skin tone

(b) because of his skinny legs

(c) because of his long legs

(d) he was overweight

Answer: because of his skinny legs

Q12 : Narrator went to ___________ beach with his father?

(a) beach in Minnesota

(b) beach in California

(c) beach in New York

(d) beach in Yakima

Answer: beach in California

Q13 : What was Narrator’s father reaction to this incident?

(a) Father was panicked

(b) Father was crying

(c) Father was happy

(d) Father laughed

Answer: Father laughed

See also  My Grandmother's House Summary (Bihar Board Class 12) By Kamala Das

Q14 : What happened to narrator while surging with his father?

(a) he surfed

(b) waves knocked him down and swept over him

(c) he was thrown away by waves

(d) he was drowned

Answer: waves knocked him down and swept over him

Q15 : How was pool looking when narrator was alone at the pool

(a) pool was dirty

(b) water was still and the tiled bottom was as white and clean as a bathtub

(c) water was still and the tiled bottom was green in color

(d) water was still and blue

Answer: water was still and the tiled bottom was as white and clean as a bathtub

Q16 : Big bruiser of a boy, probably _________?

(a) eighty years old

(b) eighteen years old

(c) sixteen years old

(d) eight years old

Answer: eighteen years old

Q17 : Why did narrator sat on the side of the pool?

(a) No one else was there

(b) He was sick

(c) He was sad

(d) He was injured

Answer: No one else was there

Q18 : Who picked up and tossed narrator into the deep end?

(a) Mother

(b) Trainer

(c) Big Bruiser

(d) Father

Answer: Big Bruiser

Q19 : What did Big Bruiser said to narrator?

(a) Hi, Skinny! do you like to swim?

(b) Hi, Skinny! You want to play a game?

(c) Hi, Skinny! How’d you like to be ducked?

(d) Hi, how are you, what’s up?

Answer: Hi, Skinny! How’d you like to be ducked?

Q20 : What did narrator planed: When his feet hit the bottom of pool?

(a) Call for help

(b) Make a big jump

(c) Make a small jump

(d) Make a shout

Answer: Make a big jump

Q21 : The nine feet seemed to Douglas like

(a) 9 Feet

(b) 90 Feet

(c) 99 Feet

(d) 49 Feet

Answer: 90 Feet

Q22 : What color of the pool narrator saw:

(a) Green shady

(b) Clean blue shade

(c) Clean green shade

(d) Dirty yellow shade

Answer: Green shady

Q23 : “But I remembered the strategy” What was narrators strategy?

(a) Make a jump

(b) Spring from the bottom of the pool and come like cork to the surface

(c) Paddle leg fast

(d) Swim faster and come up

Answer: Spring from the bottom of the pool and come like cork to the surface

Q24 : How did bully reacted to the incident?

(a) he apologized to narrator

(b) But I was just kidding, he added.

(c) he said “I made a mistake”

(d) he said “he was sorry”

Answer: But I was just kidding, he added.

Q25 : “The veil of life collapsed as I crossed over into oblivion.” What does oblivion mean?

See also  The Sound Machine Summary (ISC Class 12) By Roald Dahl

(a) Unknown

(b) Death

(c) Invisible

(d) Unconsciousness

Answer: Unconsciousness

Q26 : Where was narrator taken first after incident?

(a) Clinic

(b) Locker room

(c) House

(d) Washroom

Answer: Locker room

Q27 : When this misadventure at the Y.M.C.A pool happened narrator was

(a) with his friends

(b) with his instructor

(c) with his wife

(d) alone

Answer: alone

Q28 : When he regained consciousness, he

(a) sobbed, shook, and abstained from food.

(b) happy

(c) had pain in body

(d) he was in shock and wanted to take revenge

Answer: sobbed, shook, and abstained from food.

Q29 : Narrator experienced __________ whenever he was upset after this incident?

(a) wobbly in the knees and stomach

(b) anxiety in stomach

(c) pain in head and body

(d) wobbly in head and hands

Answer: wobbly in the knees and stomach

Q30 : A few years later narrator came to know the waters of the ___________?

(a) Cascades

(b) California

(c) Yakima

(d) Hampshire

Answer: Cascades

Q31 : What was stopping narrator to get into the waters of Cascade?

(a) Memories of new Hampshire

(b) Memories of his school

(c) Memories of California

(d) the pool brought up terrifying memories

Answer: the pool brought up terrifying memories

Q32 : In which water the narrator bathe and feel scared?

(a) Warm lake of hampshire

(b) Bumping river

(c) Warm lake of the goat rocks

(d) Tieton

Answer: Warm lake of the goat rocks

Q33 : Fear if water, ruined narrators __________

(a) Tours

(b) Dates

(c) Fishing trips

(d) None

Answer: Fishing trips

Q34 : In canoes on Maine lakes narrator was fishing for ___________ ?

(a) Salmon

(b) Tuna

(c) Trout

(d) Landlocked salmon

Answer: Landlocked salmon

Q35 : Fear of water deprived narrator the of the joy of __________ ?

(a) Swimming and diving

(b) Canoeing, diving

(c) Canoeing, boating and driving

(d) Canoeing, boating and swimming

Answer: Canoeing, boating and swimming

Q36 : In which month narrator decided to get an instructor and learn to swim?

(a) June

(b) November

(c) August

(d) October

Answer: October

Q37 : The instructor put a I _________ around William douglas?

(a) Life jacket

(b) Chaim

(c) Belt and Rope

(d) Tube

Answer: Belt and Rope

Q38 : How many hours William Douglas practice swimming?

(a) Six Days a week an hour each day

(b) Five days a week, two hours each

(c) Everyday

(d) Five days a week and hour each

Answer: Five days a week and hour each

Q39 : When did Instructor said “Now you can swim. Dive in and swim the pool’s length using the crawl stroke”.

See also  The Rattrap Summary (CBSE Class 12) By Selma Lagerlof

(a) August

(b) October

(c) June

(d) April

Answer: April

Q40 : Which exercise Douglas practiced after Exhaling & Inhaling?

(a) Diving in water

(b) Kick with my legs

(c) Flapping legs

(d) Breathing exercise

Answer: Kick with my legs

Q41 : William Douglas had to repeat exhaling and inhaling exercises

(a) Twenty times

(b) Five times

(c) Hundred times

(d) Ten times

Answer: Hundred times

Q42 : What do you think you can do to me? Narrator spoke these words to.

(a) Instructor

(b) Lake

(c) to his father

(d) To terror

Answer: To terror

Q43 : Narrator stripped, divided into the warm lake, and swam across to the other shore and back – just as

(a) Father

(b) Instructor

(c) Roosevelt

(d) Doug Corpron

Answer: Doug Corpron

Q44 : What distance William Douglas covered while swimming across the lake Wentworth?

(a) 1 mile

(b) 12 mile

(c) 20 miles

(d) 2 mile

Answer: 2 mile

Q45 : All we have to fear is fear itself. Who said these words?

(a) His father

(b) Douglas

(c) President Roosevelt

(d) His instructor

Answer: President Roosevelt

Q46 : William shouted with joy on which peak to and

(a) Meade Glacier

(b) Hampshire peak

(c) Gilbert peak

(d) None of the above

Answer: Gilbert peak

Q47 : In which subject had the writer graduated?

(a) English and Economic

(b) English and History

(c) Science and Social studies

(d) English and Science

Answer: English and Economic

Q48 : Y.M.C.A stands for?

(a) Young Men’s Christian Association

(b) Young Men’s Christian Authority

(c) Young Men’s Christian Army

(d) Young Men’s Christopher Association

Answer: Young Men’s Christian Association

Q49 : What haunted the author?

(a) His mother’s words

(b) Ghosts

(c) The terrible experience in the pool

(d) a push by a young boy

Answer: The terrible experience in the pool

Q50 : What does Douglas do to save himself in the pool?

(a) Searches for a rope

(b) Shouts aloud

(c) Uses his mind and pushes himself up

(d) Calls the lifeguard

Answer: Uses his mind and pushes himself up

Leave a Comment