Packing Class 9 Questions and Answers [Class 9 English Beehive Chapter 7 ]

Rate this post
NamePacking
TypeQuestion Answer
Class9th
SubjectEnglish
BoardCBSE (NCERT)
BookBeehive
AuthorJerome K Jerome
Packing Class 9 Questions and Answers [Class 9 English Beehive Chapter 7 ]

Packing Class 9 Brief Summary

“Packing” is a short story by British author Jerome K. Jerome, which is often studied in literature classes. The story is a humorous account of the struggles and frustrations of packing for a holiday. The narrator, who is planning to go on a trip with his friends, describes the process of packing as a tedious and confusing task. He complains about the difficulty of deciding what to take and what to leave behind, and the constant fear of forgetting something important.

Throughout the story, the narrator also reflects on the various items he is packing, such as clothes, books, and toiletries. He bemoans the fact that he has to pack for different weather conditions, and that he will probably only wear a small fraction of the clothes he is taking. He also talks about the various books he has packed, and how he will probably not read any of them during his trip.

The story is full of humor, satire, and irony. The narrator’s struggles with packing are exaggerated for comedic effect, and the reader is able to relate to his frustrations and complaints. The story also highlights the theme of materialism, as the narrator’s preoccupation with material possessions and the desire to have everything he might need on his trip.

In conclusion, “Packing” by Jerome K Jerome is a humorous and relatable story that explores the difficulties of preparing for a holiday, and the theme of materialism. It also uses satire, irony and exaggeration to entertain the readers.

Packing Class 9 Questions and Answers

I. Disccus in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words)

Q1: How many characters are there in the narrative? Name them.

Ans: There are four characters in the story. The narrator, Jerome, his friends George and Harris, and the dog Montmorency.

Q2: Why did narrator (Jerome) volunteer to do the packing?

Ans: The narrator volunteered to do packing because he felt he knew more about packing than any other person.

Q3: How did George and Harris react to this?

Ans: George and Harris accepted Jerome’s plan of packing readily. Jerome did not like their reaction.

Q4: What was Jerome’s real intention when he offered to pack?

See also  The Last Leaf Summary (CBSE Class 9) By O. Henry

Ans: Jerome’s real intention was to supervise, guide and instruct George and Harris when they would pack.

Q5: What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till then to ask?

Ans: Harris asked Jerome if he would not put the boots in after the bag was shut and strapped. He waited till the end because he wanted to irritate the narrator.

Q6: What ‘horrible idea’ occurred to Jerome a little later?

Ans: Whether he had packed his toothbrush or not was a horrible idea that occurred to Jerome a little later.

Q7: Where did Jerome finally find the toothbrush?

Ans: Jerome finally find the toothbrush inside a boat.

Q8: Why did Jerome have to reopen the packed bag?

Ans: Jerome had to reopen the packed bag because he had packed his spectacles in it.

Q9: What did George and Harris offer to pack and why?

Ans: Heorge and Harris offered to pack the hampers because they thought that they would pack the rest quickly and better than the narrator.

Q10: While packing the hamper, George and Harris do a number of foolish and funny things. Tick the statements that are true.

Ans:

  1. They started with breaking a cup.
  2. They also broke a plate.
  3. They squashed a tomato.
  4. They trod on the butter.
  5. They stepped on a banana.
  6. They put things behind them, and couldn’t find them.
  7. They stepped on things.
  8. They packed the pictures at the bottom and put heavy things on top.
  9. They upset almost everything.
  10. They were very good at packing.

II. What does Jerome say was Montmorency’s ambition in life? What do you think of Montmorency and Why?

Ans: Montmorency’s ambition in life was to disturb other and get scolded. He was a perfect nuisance and made people mad. I think he loved playing with things and the people.

III. Discuss in groups and answer the following questions in two or three paragraphs (100-150 words)

Q1: Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is better oe worst packer? Support your answer with details from the text.

Ans: In my opinions, Jerome was the best packer freom three of them. He was proud of packing he did. He packed the things systematically but forgot to pack the boots in. His toothbrush always haunted him when he was travelling.

Harris was the worst packer. Heorge and Harris started packing with breaking a cup. Harris packed the strawberry jam on the top of tomato and squashed it. Geporge trod on the butter. They stepped on the things, and put things behind them. They packed the pies on the bottom, and put heavy things on the top.

Q2: How did Montmorency ‘contribute’ to the packing?

Ans: Jerome, George and Harris were packing and it was already messy. Montmorency made the task more tiresome. His ambition in life was to create hurdles and be abused. He came and sat down and disturbed the teaspoons. He pretended that the lemons were rats, and got into the hamper and killed thre of them.

See also  How To Tell Wild Animals Questions and Qnswers [English Class 10 Chapter 4]

Q3: Do you find this story funny? What are the humorous elements in it?

Ans: Yes, the story is really humorous and funny. Jerome was confused about his toothbrush and found it in a boot. He also packed his spectacles in the bag. The incident of butter makes the reader laugh. George ttrod on the butter and it stuck to his slipper. Later he put it on the chair. Harris sat on the chair and it stuck to his bottom. They squashed the tomatoes by putting the stawberry jam on them. Montmorency pretended that the lemons were rats is also fascinating and funny.

IV. Match the Following:

AB
1. Slaving(viii) Working hard
2. Chaos(vi) complete confusion and disorder
3. Rummage(v) search for something by moving things around hurriedly or carelessly.
4. Scrape ot(ii) remove something from inside another using a sharp tool.
5. Stumble over, tumble into(vii) fall, or step awkwardly while walking.
6. Accomplish(iv) finish successfully, achieve.
7. Uncanny(iii) strange, mysterios, difficult to explain

V. Use suitable words or phrases to complete the paragraph given below:

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter _________ at crosswoods. Drivers add to the confusion by __________ over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen ________ at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having _________ something.

Ans: During power cuts, when traffic lights go off, there is utter chaos at crosswoods. Drivers add to the confusion by getting into a row over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen slaving at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having accomplished something.

VI. Packing Class 9 Important Extra Questions and Answers:

Q1: What did George & HArris do when narrator statred packing?

Ans: George put on his piepe & relaxed over an easy chair. Harris locked his leg on the table & lit a cigar.

Q2: What did Jerome say about Montmorency’s ambition in life?

Ans: According to Jerome, Montmorency’s ambition in life was to get in the way of the things & be sworn at.

Q3: Why did the narrator pride himself on his packing?

Ans: The narrator felt pride on his packing because he knew about packing more than the other persons.

Q4: What irritated the narrator before he started the packing?

Ans: The narrator had hope that George & Harris would do packing under his direction. But when they readily agreed to let him do the packing & began to relax, it irritated him.

Q5: Give three instances of author’s forgetfulness.

Ans: At first the author had forgotten the boots. Harris reminded the author only when he strapped the bag. The second thing is the toothbrush which the author forgets often. Similarly, when the author had finished packing, George asked him if the soap was in. In frustation, the author threw aside the strapped bag.

See also  Bangle Sellers Summary [ICSE Class 10] By Sarojini Naidu

Q6: How was Jerome caught in his own words in ‘Packing’?

Ans: Jerome acted in a very wise way. He showed that he was the best packer and offered to pack. His real intention was to sit and direct. Jerome did not like when George and Harris relaxed while he packed.

Q7: What did George and Harris volunteer to pack and why?

Ans: George and Harris volunteered to pack hampers because they thought they could do it better than Jerome. Also the time was less than twelve hours so, they could do it more efficiently. They wanted to make Jerome feel inferior than George and Harris.

Q8: Who was Montmorency and what was his ambition in life?

Ans: Montmorency was the author’sdog who added to the confusion when Harris and George were packing. His ambition in life was to get in the way and be sworn at. His day had not been useful if he had not been a perfect nuisance for someone.

Q9: George, Harris and Jerome thought that they were experts in packing, ‘Empty wessles make much noise’. How far is this applicable in the case of the three friends, when they were preparing for their journey? Discuss the values they should have imbided?

Ans: Jerome and his friends, George and Harris thought that they were great at packing, but the truth is that empty vessles sound much. The saying is appropriate in the case of Jerome, George and Harris. The auithor considered himself to be the best at packing, but he packed the bag in an unplanned way. A lot of time was wasted as he had to reopen his bag thrice. First, he forgot to pack his boots, then his toothbrush and at last, he forgot his tobacco pouch in the bag.

George and Harris also made a number of mistakes. They broke a cup, squeezed a tomato, played havoc with the butter, smashed the pies by putting heavy things on the top and upset salt over everything. Jerome ought to have been more systematic and organized in his approach to packing.

They needed to have a clearly reasoned, rational approach with clarity of thought, to avoid the absent-minded mistake that they made.

What kind of story is packing?

Packing is a good story to learn very much from it. It is based on three friends Jerome, Harris and George who are packing their bags to go on a boat trip together.

What do you learn from packing class 9?

 We learn from the story that we shouldn’t get over excited and shouldn’t be over smart. We should do our work patiently and peacefully without being selfish.

Leave a Comment